Πόλη

To Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Ιστορία, Ανθρωπολογία και Πολιτισμός στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη» οργανώνεται από το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας


To Πανεπιστήμιο Μακεδονίας είναι το δεύτερο και «νεότερο» Πανεπιστήμιο της πόλης της Θεσσαλονίκης, ειδικευμένο στις οικονομικές και κοινωνικές επιστήμες. Ιδρύθηκε με το Πρ. Διάταγμα 147/10-04-1990 και είναι η μεταξέλιξη της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, η οποία λειτούργησε για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 1957-58. Σήμερα, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας έχει περίπου 10.000 φοιτητές και 8 Τμήματα.

Στην συνέχεια θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για την Ιστορία καθώς και τις Σχολές και τα Τμήματα του Πανεπιστημίου.

Θεσσαλονίκη


Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα. Ονομάζεται συμπρωτεύουσα, και συνήθως αποκαλείται η «Νύμφη» του Θερμαϊκού κόλπου. Έχει πολλούς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία μέσα και γύρω από την πόλη και πολλά άλλα αξιοθέατα κοντά (μία ή δύο ώρες οδήγησης), όπως Χαλκιδική (κύρια τουριστικό θέρετρο), Άγιον Όρος μοναστική πολιτεία και τον Όλυμπο. Επίσης, η Θεσσαλονίκη είναι η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014. Για να μάθετε περισσότερα για τη Θεσσαλονίκη μπορείτε να επισκεφθείτε τη σχετική καταχώρηση της wikipedia ή να δείτε τη Θεσσαλονίκη στο Google Maps.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι για την Θεσσαλονίκη

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Δήμος Θεσσαλονίκης

Map for Young Travellers
Κέντρο Αστικής Κινητικότητας Θεσσαλονίκης